"het gebruik van openbaar vervoer stimuleren"

Het OV brengt je

'Het OV Brengt je' is een samenwerking van de OV-bedrijven RET,  Waterbus, Connexxion en NS Regio Randstad. Deze samenwerking is tot stand gekomen in opdracht van de  Metropoolregio Rotterdam Den Haag om de grote bereikbaarheid met het openbaar vervoer een grotere bekendheid te geven.

Het openbaar vervoer is voor steeds meer inwoners van regio Rotterdam een bekende, prettige en logische manier van reizen. Met behulp van een veelvoud aan diverse locaties wordt zichtbaar gemaakt dat het OV je op meer plaatsen brengt dan je zou denken. Er zullen dan ook steeds meer locaties deelnemen aan deze campagne en te zien zijn op deze website.

 

Contact

Voor vragen en opmerkingen kunt u contact opnemen met ons via de email, info@hetovbrengtje.nl 

1

RET

RET

Perfect georganiseerd en uitgevoerd openbaar vervoer met de hoogste kwaliteit voor de reiziger. Daar staat de RET voor. In opdracht van de stadsregio Rotterdam biedt de RET openbaar vervoer aan via metro, bus, tram en Fastferry. De RET biedt hoogfrequent vervoer, een betrouwbare dienstverlening, uitgekiende aansluitingen, goed en modern materieel, een veilige reis en vriendelijk en trots personeel.

Meer weten?
Kijk voor meer informatie op www.ret.nl

2

NS

NS

NS verzorgt voor ruim 1,1 miljoen klanten in Nederland dagelijks de treinreis via 4.800 ritten over een drukbereden spoor. NS verzorgt ook aanvullende diensten, waaronder busvervoer, in de reisketen van deur-tot-deur. Het bedrijf beheert 380 stations en ontwikkelt samen met diverse partners de grote knooppunten van openbaar vervoer tot dynamische stadsportalen. Ruim 230.000 mensen doen dagelijks een aankoop in één van de winkels en horecagelegenheden.

Samen met partners in Duitsland, België en Frankrijk vervoert NS klanten ook naar belangrijke Europese bestemmingen. NS-dochter Abellio verzorgt bus- en railvervoer in Groot-Brittannië, Duitsland en Tsjechië en vervoert daarmee per werkdag ruim 1 miljoen reizigers buiten Nederland.

In het Stadsregio gebied rijdt NS met regelmaat treinen tussen Delft en Rotterdam, Niewerkerk en Rotterdam, Hoek van Holland en Rotterdam en Dordrecht en Rotterdam.

Meer informatie kunt u vinden op: www.ns.nl

3

Connexxion

Connexxion

Connexxion, onderdeel van Transdev, is marktleider op het gebied van regionaal personenvervoer en ambulancezorg in Nederland. Dagelijks maken meer dan één miljoen mensen van onze diensten gebruik. Connexxion verbindt. Met zorg brengen wij mensen op hun bestemming door middel van toegankelijk, duurzaam en veilig vervoer. Via weg, rails en water. Daarmee vervullen wij een belangrijke maatschappelijke functie. Met onze innovatieve diensten bieden wij comfort en gemak. De wensen van onze (potentiële) reizigers en opdrachtgevers vormen de basis voor het verbeteren van onze dienstverlening.

In opdracht van de stadsregio Rotterdam verzorgt Connexxion het openbaar vervoer in de regio Voorne-Putten & Rozenburg en de ParkShuttle tusen metrostation Kralingse Zoom en bedrijventerrein Rivium in Capelle aan den IJssel. Connexxion Water verzorgt de veerdienst tussen Maassuis en Rozenburg in opdracht van de Provincie Zuid-Holland.

Kijk voor meer informatie op www.connexxion.nl.

4

Waterbus

Waterbus

In een paar minuten vakantiegevoel...

Waterbus is de snelste veerdienst in Rotterdam. Dagelijks wordt er met snelle schepen gevaren tussen Katendrecht, Erasmusbrug, St. Jobshaven en Heijplaat-RDM. Omdat de fiets gratis mee mag aan boord kun je bijvoorbeeld naar de Euromast, ss Rotterdam of de zomer expositie Onderzeebootloods op Heijplaat-RDM varen. Op www.waterbus.nl vind je alle informatie over evenementen, arrangementen en leuke bestemmingen die met de boot bereikbaar zijn.

Op de halte Rotterdam Erasmusbrug kun je overstappen op de Waterbus richting Kinderdijk, Dordrecht en de Drechtsteden. Samen met Waterbus is dit het grootste OV netwerk over water in Nederland. erVAAR jij het ook?

 

5

Metropoolregio

Metropoolregio

De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) is de samenwerking van 23 gemeenten in dit deel van Zuid-Holland. Het is een intensief bebouwd gebied, waarin op veel plaatsen de steden dicht tegen elkaar aan liggen. MRDH is onder meer belast met het organiseren van het openbaar vervoer en andere vormen van mobiliteit.

 

De uitvoering van het openbaar vervoer doen de vervoerbedrijven die daarvoor toestemming en financiële steun van MRDH hebben gekregen. Daarnaast stimuleert MRDH het gebruik van het openbaar vervoer, onder meer met campagnes zoals www.hetovbrengtje.nl